Wednesday, September 18, 2013

Semangat Malaysia..

As salam...

Bila dah banyak sangat bendera Malaysia kat umah..ni la jadinya...

Balut meja makan..
Bertungkus lumus jugak aku membalut meja ni ngan bendera Malaysia..pastu balut plak ngan plastik transparent...ni sume idea en hubby..bersungguh dia nak letak bendera alas meja ni..haha..

Langsir kat dapo
Ni plak keje en hubby..bersungguh jugak dia letak bendera Malaysia buat langsir kat dapo..aku complain aritu sebab bila tgh hari kat situ panas..jadi silau..susah nak buat keje kat dapo..bendera banyak sgt katanya..guna jela buat langsir..cantik pon cantik kan..tak kisahla..janji tutup cahaya..tak silau sgt..hihi..tq hubby~
Langsir kat bilik
Ini plak keje en hubby jugak..tapi yang ni aku tak complain apa..dia yang bersungguh letak..waktu mana dia letak aku dah lupa..tapi yang pasti dah ade siap waktu aku balik keje..setiap bilik dia letak plak tu..haha..

Cover bonet keta
Yang ni pon keje en hubby jugak..dia ade cakap mase lepas pelancaran kibar jalur gemilang tu nak letak bendera kat keta..aku bagi idea letak kat tingkap keta jer..tingkap belakang..so tak panas sgt bila anak2 nak tido belakang..sekali tgk2 dah letak elok kat depan bonet keta..ikut suka la nak letak mana..janji elok..aku mmg tak kisah pon..ramai jer yang perli2 semangat Malaysia..hihi..tak salah pon kan..

p/s : Agak2 boleh masuk bertanding utk keceriaan kemerdekaan tak? haha..


14 comments:

  1. bagusnya.. semangat patriotik.. :)

    ReplyDelete
  2. Mmg bersemngat malaysia sngguh ni.hehe..kreatif..

    ReplyDelete
  3. Patriotik betul ni...
    Kena call TV3 buat liputan mana tahu dapat masuk Guiness record hihi...

    ReplyDelete
  4. ini sungguh patriotik.. betul2 semangat.. bagus2.. jgn membazir bendera2 tu.. jimat nak beli lapik meja, langsir segala. hahaha

    ReplyDelete
  5. amboiii semangat nau sambut merdeka yer...
    bagus la mcm tu.... susah nk cari sekarang. jaa pun kibar satu jer kat kereta. hihi.

    ReplyDelete
  6. baru 1malaysia..xsia2 16hb tuhh cuti kan hehe

    ReplyDelete
  7. bebudak bertanding kelas terbaik sempena kemerdekaan kat sekolah..
    boleh cadang kat Majlis Bandaran buat pertandingan utk rumah...gerenti menang ni, heee

    ReplyDelete
  8. wah,bersemangat betul! baguslah kan? hehe :) rajinnya... :)

    ReplyDelete
  9. gila orang jabatan penerangan..hahhaha...

    ReplyDelete
  10. amboi suami akk.. bukan kemain semangat dia..sampai umah pun beralaskan bndera..hehe

    ReplyDelete
  11. wahh.. eloklah tu.. guna pakai dgn sebaiknya.. ;)

    ReplyDelete

Feel free to comment or suggest..TQ :)