Friday, September 6, 2013

Program Merdeka Raya!!

As salam..

Kita abaikan sekejap cite umah baru..ni flashback utk last week..hari merdeka raya..hehe..en hubby memang sangat sibuk dua hari sebelum merdeka, hari 31 Ogos tu..pastu sehari selepas merdeka..aku pon tumpang sibuk sekali ngan dia...bukan buat2 menyibuk tapi mmg kena bantu dia betul sebab bos dia telah agihkan tugas utk dia uruskan pasal hadiah dan cenderamata utk program hari kemerdekaan..en hubby plak bukan reti bab2 hadiah..so, dia mintak tlg aku..lagipon kat opis dia ade 4 orang jer..lagi 2 orang lelaki ajk bawah dia bahagian hadiah pon lelaki jugak..So, aku kena mainkan peranan utk atur semua hadiah..cari hadiah yang paling sesuai utk aktiviti diaorg mase program merdeka tu..

Balik keje 27hb Ogos tu kami keluar cari hadiah..dapat hadiah murah2 tetapi menarik..seronok bos dia sbb lebih rendah dari bajet yg dia bagi..hubby pon puji aku jgk..pandai cari hadiah..hihihi...kembang semangkuk...ptuihh..haha..balik cari hadiah..malam tu jugak kami balut..balut punya balut sampai kul 12 malam..hubby seronok la sebab boleh claim OT..aku claim OT kat en hubby la..haha..

Balik umah anak2 plak tamau tido lagi..sampai kul 3 pagi diaorg duk main..ngan aku dah mamai2 tak tahan ngantuk tunggu diaorg..last2 pagi esoknya terbgn lambat..langsung tak sedar bunyi alarm..haha..terpaksa amik cuti hari tu sebab hubby mintak tolong bungkus hadiah yang berbaki..bayangkanlah hadiah byk2 aku sorang je yg duk bungkus..lagi 2 org ajk diaorg tolong2 mcm tu jer..biasa la lelaki balut hadiah..faham2 jela..haha..

Hari tu jugak kami settle bab hadiah..siap susun cantik2 lagi atas meja..bos dia tgk pon senyum meleret..puas hati ngan keje anak buah..hikhikhik..aku siap buat lawak lagi kat hubby.."biar saya la plak keje penerangan..haha"
Antara hadiah yang dah settle..
Malam tu jugak lepas settle balut hadiah kami terus bertolak ke Alor Star sebab hubby kena ceramah kemerdekaan kat budak2 sekolah menengah Simpang Kuala..kebetulan aku mmg dah apply cuti dua hari utk 29hb dan 30hb..saje malas pi keje..lagipon nak settle bab umah sikit2..hehe..sampai Alor Star dah lambat..lam kul 1 pagi tak silap aku..kami check in hotel..pastu en hubby terus tak tido siapkan presentation utk esok..sian dia..letih drive tak habis lagi kena sambung buat keje lagi..ngan aku sekali takleh tido sebab anak2 terjaga..main la diaorg lam bilik hotel tu tunggang langgang..lam kul 5 pagi baru diaorg tido..dasyat betul..haha..

En hubby tido lebih kurang sejam jer..kul 5 pagi sampai kul 6 pagi..aku kejutkan dia awal sebab program ceramah tu awal pagi kat sekolah..kul 7.30 pagi nak kena ada sana dah..lepas kejutkan dia aku pon sambung tido join anak2..sedar2 jer en hubby dah balik..tgk2 jam dah kul 10 pagi..hahahaha...lamanya tido!! 

Panjangnya mukadimah utk program merdeka raya..haha..hari 31hb Ogos tu aku ikut hubby pegi program merdeka raya dia kat Kg.Relau..malam sebelum tu tgk pertunjukan bunga api kul 12 pagi..esok plak join program merdeka raya..aleesya ngan ayun seronok ke main sebab ramai budak2..diaorg masuk pertandingan mewarna utk kanak2 umo 6thn - 4 thn..aleesya nak masuk pakaian beragam tapi tak sempat nak mekap cantik2..ramai jer budak2 pakai baju guna bendera malaysia..cantik2 pulak tu..(terlupa nak amik gamba..sibuk ngan anak2..)

kak leesya gigih mengaler..
dah siap...yeyyy!!
ayun pening tak tahu nak pilih kaler ape..haha..
Kak leesya tak menang pon pertandingan mewarna..takpelah...janji anak2 seronok..mak pon tumpang seronok sama..sebenarnya tema hari tu "back to 1957"..so, diaorg akan bagi hadiah misteri pada sape2 yang pakai pakaian ala2 50~60an gitu..aku pakai kebaya moden..mmg confirm tak dpt la..haha..

Gaya pop yeyeh ayun..:)
p/s : gambar hubby gaya "samseng kampung dusun" ada..tapi tamau upload..nanti balik bising plak dia..haha..gamba aku? tayah la..tak lawa pon..haha..

SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN YANG KE-56


13 comments:

  1. bab bab membalut hadiah ni memang kegemaran Farah ni kak... ^_^ selalu jer offer diri nak balut hadiah kalau ada siapa2 yang nak balut hadiah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..kita serupa..suka balut hadiah..:)

      Delete
  2. Replies
    1. sume hadiah orang punya..satu pon tak dpt..haha..

      Delete
  3. kenapa miyun menggaru kepala.. lupa bendera warna apa ya..hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..itulakan..lupa sampai tak tahu nak pilih kaler ape dah..

      Delete
  4. banyaknya hadiah.. ikut hubby kerja boleh bercuti sekali. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itula..sambil boleh bercuti ngan anak2..

      Delete
  5. boleh amek tender balut hadiah ni..huhu..

    ReplyDelete
  6. wahh bestnye program mcm ni.. nmpk semangat patriotik tu ada pada anak2.. hihi...

    ReplyDelete
  7. wah..banyaknya program sy bca je dah naik pnt hu3..2 blum ambil bhgian lg :D

    ReplyDelete
  8. Mesti letihkan macam-macam buat semperna raya..cantiklah balutan hadia-hadiah tu.. :-)

    ReplyDelete

Feel free to comment or suggest..TQ :)