Friday, September 6, 2013

Jamuan raya lagik?

As salam..

Kali ni cerita raya..tak basi lagi kan kalau aku nak bercerita pasal jamuan raya...hikhikhik..

Last 2 weeks my MIL and SIL buat jamuan raya utk anak2 didik Al-Baghdadi..sebenarnya my MIL bukak kelas pengajian Al-Baghdadi setahun yang lepas..so, jamuan kali ni utk meraikan anak2 didik mereka la..kami cuma datang memeriahkan majlis..lagipon kak leesya memang ikut kelas pengajian Al-Baghdadi di 
situ..

Jamuan raya tu di adakan pada 17hb Ogos yg lepas di Al-Baghdadi Learning Center Kulim Kelang Lama..(ALC Kelang Lama)..majlis tu bermula dari pukul 10 sampai tgh hari..tak ramai yg dijemput..cuma anak2 didik Al-Baghdadi ngan family terdekat sekitar Kulim jer..makanan pon buat serba sikit jer..nak jamu budak2 jer pon..hehe..
Antara tetamu yg hadir..
Kanak-kanak
Cucu lelaki atuk bibah
adik ammar berjubah

Yeyyy...seronok la tu!!
Selesai jamuan raya..kami sambut birthday anak sedara plak..anak kakak ipar aku yg bongsu..adik aman..dah masuk 2 tahun umurnya..happy birthday adik aman!!

birthday cake - angry bird!!
Selesai potong kek dan kemas2 tempat..kami terus bertolak ke Taiping utk kenduri kawen kawan tempat keje aku..antara kawan yg agak rapat jugak ngan aku..sampai Taiping dah kul 3 lebih..cari2 umah dekat sejam jugak..kad kawen dia tak bawak..so, google je la..cari punya cari..akhirnya jumpa jugak..kami antara tetamu yg terakhir sampai..catering dah siap2 kemas barang nak angkut..haha..sampai jer terus cari Misah..kasi hadiah salam peluk cium dulu baru makan..then, sambung amik gamba plak ngan pengantin..:)

tak sangka kaler baju sama tema ngan pengantin..:)


19 comments:

  1. Banyak review yang kata Al-Baghdadi ni bagus..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aaa..betul tu..mmg bagus..aleesya tu dah boleh baca surah pendek..:)

      Delete
  2. Replies
    1. mmg meriah..bising ngan budak2..haha..

      Delete
  3. kak memang geram tengok budak kecil berjubah..mau kupicit2 pipinya, heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pon geram jugak kak anim..hihi...

      Delete
  4. ni betul2 menghabiskan saki baki syawal ni. hehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..tau takpe.tu pon ade lagi open house yg tak dpt join..huhu..

      Delete
  5. tunggu jemputan jamuan raya korang.. sobss.


    hahahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha..ntah bila nak buat ni..rumah blom clear lagi ni..

      Delete
  6. akak dok mana eh?

    sat.. al-baghdadi ni ada area mana g kak?

    ReplyDelete
  7. wee omeynye adik ammar berjubah
    al-baghdadi ni mcam tadika ek
    hamboii amik seri pengantin ke tu hihi

    ReplyDelete
  8. wahh sehari sampai 3 majlis.. best best.. hihi..

    ReplyDelete
  9. yg meriahnya kanak2 la =) byak btol aktiviti akak ye..

    ReplyDelete
  10. Riang ria, riuh rendah...mesti best melihat kanak2 menyambut raya!
    Rajin berjalan...hari gantung kuali nih! :)

    ReplyDelete
  11. ooo ada bukak kelas yer... kiranya kak ipar tu mesti sk layan anak2 kan.. :-)

    ReplyDelete
  12. tape stat arini tutup cite raye ye..hehehe

    ReplyDelete
  13. bestnya jamuan raya tu.. :)
    sekarang ni bnyk jmputan kawin pula lepas jemputan open house.. :)

    ReplyDelete

Feel free to comment or suggest..TQ :)