Thursday, December 8, 2016

Penangan pusing2 ke KLCC dan Petrosains..

Assalam..

Masih lagi edisi throwback..byk noo tertinggal cerita..maklumlah..setahun tanpa khabar berita..memang bykla ceritanya..

Kali ni nak cerita pegi lawatan ke Petrosains bawa student tahfiz dari Maahad Tahfiz MTQ Addin 15 sempena program CSR untuk kali pertama bagi tahun 2016..lawatan tu mase 23hb Febuari 2016..kandungan dah agak besar...selera makan pon dah ok..dah takde muntah2 dan pening..jadi back to normal..boleh kembali bekerja dengan jayanya...semangat bawa budak2 ke Petrosains kat KLCC nu..maklumlah..lecturer sendiri pon tak pernah sampai..jadi excited dia tu lain macam..hahahaha...

Kitaorg naik bas bertolak dari poli pukul 8 pagi..pastu bas bertolak ke Maahad tahfiz ambil student plak dan terus bertolak ke KLCC..kitaorg sarapan dalam bas jer..nak jimat mase..haha..elok sampai kat KLCC lebih kurang pukul 10 lebih..tolong bukak pintu KLCC la kalu gitu..hahaha..

cari la kita mane satu..haha..

Ini mase sampai kat KLCC..pintu depan situ..student ntah ke mane..tapi lecturer sibuk wefie dulu..haha..lepas bergambar beramai2 terus bawak student naik atas ke Petrosains..gambar dah tak banyak..tak tahu pegi mane..sejak2 phone rosak aritu..mcm dh hilang separuh gambar..padahal punya la byk ambik gambar mase ni..dalam petrosains pon ada bergambar..sebelum masuk pon ada bergambar..siap tunjuk perut beso lagi...sedihnya gambar hilang ntah kemane dah..huhu..

Ini antara gambar2 yang terselamat..tak byk sgt pon..huhu..

beratur nak masuk petrosains
mase dalam cube ape nama ntah..memula nak masuk tu..

Tempat yang sangat sesuai bawa anak2 yang bersekolah..yang dah belajar sains...kat sini diaorg byk dedahkan kita dengan kejadian sains..bagaimana terjadi itu ini..merasai sendiri pengalaman itu ini..memang seronok la...tengok formula 1 petronas pon ada dalam ni..setiap part kereta formula 1 tu dia dedahkan..boleh test drive lagi..hahaha..

Ingat nanti nak bwk Aleesya ngan adik2 dia ke Petrosains cuti sekolah ni...tapi tak tahu lagi bila nak peginya..baru rancang..haha..selalunya kalau rancang awal2 ni tak menjadi pon..dia kena on the spot baru jadi..kakakaka...

Cuma satu jer yang tak best..byk teknologi yang diguna dalam petrosains ni yang zaman kita kanak2 dulu..komputer pon komputer lama..gamba pon gamba lama...kalau upgrade tempat ni memang boleh menjadi menarik sebab sains dan teknologi ni sentiasa berubah dan sentiasa upgrade...kita mesti sentiasa up to date kalau nak bersaing dgn negara2 lain ni..kan?

Elok balik aje dari KLCC, sampai ke poli lebih kurang pukul 6 ptg lebih..singgah dulu ke Maahad tahfiz untuk penyerahan goodies bag dan sijil..bebdk seronok dpt goodies bag..dan ustaz2 depa pon tumpang seronok sebab dpt goodies bag juga..heee..

Disebabkan seronok sgt pusing2 KLCC hari tu..malam tu aku dah start batuk2 macam rasa seram sejuk badan nak demam...elok en hubby balik bagitau dia..malam tu langsung takleh tido sebab batuk dan badan menggigil demam...tak pernah demam sampai macam tu sekali mase preggy..kejut hubby time tido...en hubby tanya nak gi spital ke..aku cakap nak makan panadol jela..makan panadol dua biji..kebah sekejap demamnya..pagi esoknya demam balik..last2 tak pegi keje ambil MC..

Dapatla MC dua hari..lepas dua hari demam masih lagi x kebah..makan ubat dia ok..pastu demam balik...last2 en hubby bawak pegi emergency..kesian dia tgk aku duk gigil2..dah pegi emergency tu of coz la kena tahan ngan doctor..warded..dan dalam sejarah seminggu lebih kena warded sebab demam tak kebah2..siap dikuarantin lagi..sampai meluat dah duk wad..punya la nak balik sampai nangis2..haha..kelakar jer rase..

Punca demam adalah bakteria ape ntah..aku lupa dah..ada doctor bagitau aritu..dua jenis antibiotik jgk aku kena telan mase tu...huhu..seb baik la baby kecik lam perut tu kuat semangat..rileks jer dia duk dalam perut mama..hihi..

Elok keluar wad terus masuk keje dan ikut rombongan student ke Royal Selangor plak..hahaha...yang tu kita cerita edisi lain plak yer..k babaii..


Tuesday, November 29, 2016

Edisi throwback!

Assalam...

Ini adalah edisi throwback..sbb byk sgt tuan tanah tertinggal cerita...haha...kita mula dengan cerita pasal baby keempat la kan...sebab itu yang bermain di kepala sekarang...maklumlah hari2 rindu bau baby kita..haha..

Setelah sekian lama mengidam baby gurl...9 tahun jgk nunggu nak dpt baby gurl lagi sorang..Alhamdulillah Allah makbulkan doaku..yang paling happy tak lain tak bukan kak leesya kita la..sayang sungguh kat adik dia yang baru ni..

Syukur Alhamdulillah...Allah dah kurniakan dua pasang cahayamata..rase lebih bahagia...macamla sebelum ni tak bahagia kan...bengong! haha..

Pada tanggal 18hb Jun 2016 pada pukul 4.15 pagi..mase tu orang duk mamai2 nak bangun masak sahur...aku bertungkus lumus nak keluarkan baby gurl seberat 3.04 kg di Hospital Slim River, Perak. Alhamdulillah..Allah banyak permudahkan proses bersalin kali ni..en hubby kata aku lebih tenang dan cool bersalin kali ni..berbeza ngan sebelum ni sampai nangis2 cakap tanak dah...tapi dapat lagi jugak...ntah kali ni dari mane datang ketenangan dan kemudahan tu hanya Allah yang tahu...Dia yang banyak permudahkan segalanya...Alhamdulillah...Alhamdulillah...Alhamdulillah...

Dan terima kasih banyak pada nurse dan doktor di Hospital Slim River yang banyak membantu dan sangat caring..jasa kalian amatlah besar dan tidak terbalas..huhu...tidak bermalam hari tu juga kami berdua dibenarkan pulang ke rumah lepas baby kecik ni dah kencing dan berak...malas nak citer proses bersalin dia sebab aku rase sume orang dah tahu sakitnya nak bersalin tu memang macam tu..kan? haha...dan of coz..en hubby masuk labour room dari start bukaan 5cm sampai la 10 cm..tq sayang! sentiasa berada di sisi isterinya di kala susah dan senang..

Mengalir air mata di kala menatap wajah baby gurl yang di letak di atas dada kita..ini la budak yang byk menguji kesabaran mama ketika mama preggy dulu..dan inilah dia perkenalkan baby keempat dan insyaAllah yang terakhir diberi nama NUR ALEEYA ZAHRAA..

Dipanggil adik YAYA...hahaha...

pagi tu di hospital..

Thursday, November 24, 2016

Our Newborn

As salam....

Tetiba tuan tanah datang mengejut selepas setahun...setahun ke? lebih kot..haha..tak tahu nak citer dari mana dulu..byk sgt perkembangannya..

Kita share gamba baby keempat dulu la..tanak citer panjang pon..share pic jer..haha..


Cuba teka la baby boy ke girl..hee~


Monday, February 1, 2016

Konon comel sangat la tu..

As salam..

Hari ni tak dapat nak bebel panjang..banyak keje yang perlu disetelkan..tapi tangan gatai nak hapdet blog jgk..so, jadinya kita letak jer dulu gamba anak bujang kedua kita ni untuk tatapan dia bila besar nanti..hahahaha...

Ammar Zulfikar

Orang suh dia senyum..boleh dia buat muka jambu plak..mulut pon muncung macam mulut itik..konon comel sangat la tu..haha..