Friday, January 12, 2018

Untuk tatapan anak-anak bila besar nanti

As salam...

Tetiba hari ni rasa nak update blog..pelik tak rasa? haha..tuan tanah buang tebiat..

sebenarnya semalam sajer kodek2 album lama..then kita jumpa la satu folder gambar yang lama2 punya..sekali bukak ada gambar adik yaya yang baru lahir aritu..so, kita tanak la gamba tu terhilang ke nanti..jadi kita ingat nak letak sini la..buat kenangan kami anak beranak..lagipon kak leesya kalau bosan2 dia akan baca la blog mama dia ni..kikiki..

lepas keluar wad sebab jaundis..hari keempat

gamba yaya masa kat hospital hari pertama :) 
hari kedua di rumah..baru balik klinik rasanya waktu ni..ingat2 lupa dah
gambar hari ke berapa lupa dah..tapi masih lagi dalam minggu yang sama..


Friday, August 25, 2017

Syawal tahun 2016

Assalam..

Hari ni saje nak share gambar family mase raya tahun lepas..kenapa nak share? sebab raya tahun lepas kita raya lam pantang..adik yaya pon first time raya mase ni..kita tak balik kampung pon sebab mak mertua dan adik ipar semua datang beraya kat umah..lagipon umah kita kawasan kampung gak..jadi feel raya tu adala jugak sikit2..walaupon bukan kampung sendiri..hihi...

tema hari raya kali ni kaler biru..
Kita gemuk lagi time ni sebab baru berapa hari jer lam pantang..haha..

SELAMAT HARI RAYA DARI KAMI SEKELUARGA

Ini kisah throwback! haha..


Tuesday, August 22, 2017

Tahniah kakak!

Assalam...

Takde nak cerita panjang pon...cuma nak letak gamba kak leesya dapat pingat gangsa untuk anugerah Nilam..kemain seronok dia bawak balik sijil ngan pin..konon kata nak pakai kat tudung..sekali hari ni terus lupa dia punya pin..hahaha..


TAHNIAH kakak!!

Rajin2 la baca buku..mama dulu pon mmg selalu dapat hadiah nilam ni..tapi lupa dah dia panggil anugerah apa..tapi mmg selalu dpt la sebab byk membaca..cuma skrang jer dah takde masa nak membaca..baru nak pegang buku adik yaya dah datang kacau..jadi berhuhuhu je la mama...kiki..

Wednesday, August 16, 2017

Macam chipsmore dah kita ni..

Assalam...

Allahu...lamanya blog tak berupdate...mmg tak lupa sebenarnya..tapi selalu takde kesempatan nak update blog..rindu sebenarnya nak berceloteh...biarlah orang tak baca pon...cuma nak simpan kenangan untuk anak2 besar nanti...

Sekarang pon kak leesya dah pandai bukak blog mama then baca entry kat blog mama...selalu tanya " bila mama nak cerita lagi kat kaori story tu? " 

Rupanya mama ada peminat cilik dalam diam..hahahaha..

Ok kakak...pasni mama cuba untuk update blog untuk setiap hari..ni pon dah tukar gambar header bagi dapat mood nak mengupdate balik..moga berkekalan...doala kat kita ni yang selalu lupa..hahahaha...

Okla..len kali kita citer panjang..hari ni nak gi repair paip sinki kat umah...plumber dah tunggu nak tgk cemane rosaknya...

KBai...

Sebelum mengundur diri saje upload gamba tuan tanah yang berisi ni...kakakaka..