Friday, April 17, 2015

Perkembangan anak2

Assalam...

Mama Kaori kembali beraksi..haha..macam poyo jer bunyinya..semalam baru baca last entry..baru perasan last entry aku ngan yang semalam punya entry lebih kurang sama jer..hahaha..rupanya last update pasal adik ammar..haha..si budak comel yang selalu kena gomol ngan aku and abahnya..
perkembangan terbaru adik Ammar sekarang..SUDAH PANDAI BERCAKAP!!
Waargghhh...letih melayan ngan budak kecik ni..pandai dah bercakap..kadang-kadang ada jugak pelatnya..tapi aku boleh faham la bahasanya tu..

Dialog yang paling dia suka cakap..

" Asyik Asyik mama...asyik asyik mama.."
" Amma lokk..."

Korang faham tak apa yang dikata tu? haha..meh aku translate..

"Asyik mama jer...bagi la ammar pulak.."

Haa...gitu maksudnya...hahaha...

Latest pic adik Ammar ada lam phone plak..kabel tak bawak nak upload sini..takpelah..nanti lenkali aku upload pic budak yang makin hensem dan comey tuh..perasan! haha..

Ayun plak sekarang dah masuk sekolah..sekolah tadika jer pon..memula hantar dia sekolah aku cuak jugak..sebab mase duk kedah dia pernah mention yang dia tanak pegi sekolah kan? kalau ade sesapa yang teringat entry aku update pasal kakak leesya sekolah dulu..aku pernah tanya ayun..nak sekolah tak..dia jawab tanak pegi sekolah..(macam la ada orang ingat..kahkah)

Tapi Alhamdulillah..Ayun sangat hepi ke sekolah..dan dia sangat suke ke sekolah..asal balik sekolah jer riuh bercerita pasal kengkawan dia..sebenarnya dia excited jumpa kawan2 ramai..dan kawan2 baru..Alhamdulillah..sampai hari ni excited lagi ke sekolah..malam2 jer pesan kat aku esok dia pakai baju apa..sebab tadika ade hari kena pakai baju sukan..ade hari kena pakai baju melayu..so, malam tu dia dah pesan siap2 kat aku baju apa yang dia kena pakai esok..bagus tak budaknya? haaa...tengokla anak sape..hahaha..

Dan kes kakak Aleesya plak camni...memula plan nak sekolahkan dia kat kedah jer..duk ngan atuk bibah dia..sekali mase anta adik Ammar ngan Ayun ke sekolah tadika..dia pon excited jugak nak duduk sini..tanak duk ngan atuk bibah..nangis2 tanak duk ngan atuk..aku pon sayang tanak jauh ngan dia..pujuk2 en hubby...en hubby izinkan..amik mase seminggu jugak uruskan pasal pertukaran sekolah dia..Alhamdulillah..lepas tu terus masuk sekolah Felda Behrang..sekolah kampung kecik jer..takde sekolah hebat2 pon..tapi aku suka jer suasana sekolah tu..cikgu2 macam rapat sangat ngan anak murid..Alhamdulillah..

Sejak Aleesya sekolah sini pon dia takde nak cerewet macam dia sekolah kat kedah dulu...kalau sekolah lama dia..pakai tudung senget sikit pon tanak pegi sekolah dah..pensel takde pon tanak pegi sekolah dah..tapi sejak2 dia bersekolah di sini..pukul 6.30 pagi dah siap nak pegi sekolah..pakai baju sendiri...pakai tudung sendiri..solat..tengok jadual sendiri..kiranya banyak yang dia buat sendiri..excited betul dia!!

Alhamdulillah..Allah permudahkan banyak urusan aku sejak duduk sini..bersyukur sangat2..Oklah..lapar nak pegi makan plak..hari ni rehat lama..so, kita balik rumah!!

KBai! nanti kita update lagi citer terkini dgn gambar terbaru!!

11 comments:

  1. Lebih baik semua anak tinggal sebumbung. Kalau ada seorg sana seorg di sini kesian juga. Biar mereka bergumpal-mesra bersama. Kita pun dpt pantau depan mata selalu.

    ReplyDelete
  2. baru nak nengok latest pic ammar...

    ReplyDelete
  3. wah, dah pandai bercakap okay la tu :) macam merajuk dengan mama dia je.. hehehe.

    masuk tadika biasalah kan.. baru nak kenal kawan2 baru. mula2 je xnak, lama2 kalau pandai berkawan, asyik nak ke sekolah je la kerjanya

    ReplyDelete
  4. kak aleesya dah makin besar.. dah boleh diharap dah..

    ReplyDelete
  5. akak dah tak duduk BB ehhh ? Alooooo lepasni tak boleh ah nak terserempak kat bazar lagi huhu

    ReplyDelete
  6. Assalam kaori,
    waaaaaaaaaaa
    meriah dengan anak2
    alhamdulillah :)

    ReplyDelete
  7. salam singgah..lama tak keudara ni..sihat dok?? :)

    ReplyDelete
  8. salam...
    maaf nak tnya soalan yang xde kena mengena dengan entry...
    maseh jual tako frozen kak rai ourkizuna x?

    ReplyDelete
  9. salam kenal

    boleh tanya cikit.. sori yerr
    saya gugel la td, carikan recipi biskut ombak rindu
    pastu link mama ka0ri yg keluar
    so saya cuba cari dlm recipi.. byk sgt recipi
    tak jumpa la
    boleh tak tolong kasi recipi biskut ombak rindu kat saya
    kalu gugel & tgk kat blog lain byknyerr kek ombak rindu jerr
    tq so much klau dpt membantu :)

    ReplyDelete

Feel free to comment or suggest..TQ :)