Tuesday, August 12, 2014

Terima kasih blogger KM

As salam..

Ucapan terima kasih yang tidak terhingga kepada blogger Karya Mahirah kerana idea yang anda sumbangkan di kotak komen di entri INI telah menjadi..


Setelah digodek2..rupa-rupanya yang duk menari banyak2 kat blog aku ni adalah virus adsware..sebenarnya syarikat iklan yang nak promote iklan tapi ngan cara yang salah..so, jadilah virus..haha..

Cara yang amat senang iaitu remove/uninstall ads di control panel..

Masuk Control Panel --> Programs and Features --> klik ads yang menyemak tu --> remove/uninstall --> SIAP!!

Atau nak lagi mudah..download adwcleaner kat SINI..software yang buang semua adsware yang menyemak tu..lepas download dan install terus scan..nanti keluar list adsware then boleh delete!!

Setel masalah! terima kasih kepada semua bloggers lain yang membantu juga..

p/s : KM, sila bagi alamat umah awak kat saya yer..;)


20 comments:

  1. Alhamdulillah dah selesai masalh kan :)

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah..settle masalah.. :)

    ReplyDelete
  3. Macam tu plak yerp. Thanks for sharing.

    ReplyDelete
  4. Ada macam itu pulak kisahnya..
    Lega rasa bila dah bebas virus..

    ReplyDelete
  5. saya pernah kena jugak..masa tu pelik la..apasal buka page mana mesti ada iklan yang sama menyemak .ingatkan page tu pasang iklan yang sama dengan orang lain rupanya kat laptop sendiri je..hahah

    ReplyDelete
  6. hye saya admin dari segmen mencari 20 bloglist bertuah dan anda boleh check senarai blog anda http://dunia-iekafarhana.blogspot.com/2014/08/senarai-blog-segmen-mencari-20-bloglist.html

    ReplyDelete
  7. sama dgn mama... ermmm.. geram pun ada kan bila tengok cenggitu

    ReplyDelete
  8. wah, thanks for the info sis ^^,

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah dah settle masalah.. :)

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah.. rsanya kes ni mcm sama y kt pc lya.. nak cuba jgak la

    ReplyDelete
  11. Syukur ada yang bijak dan sudi membantu... :) cantik la blog nie..!

    ReplyDelete
  12. Alhamdulillah... dah selesai masalah :)

    p/s: nak bagi kad raya ke? nanti KM email hehe

    ReplyDelete
  13. Alhamdulillah selamat blog awak sheila.. nasib baik ada yg bantu...=D

    ReplyDelete
  14. Alhamdulillah :) Dah bebas dari virus yang menyemak tu.hoyyeeh2!! :)

    ReplyDelete
  15. Bahayanya.. fuh :0 Sebab tu setia dengan Nuffnang macam selamat je :3 xD

    ReplyDelete

Feel free to comment or suggest..TQ :)