Wednesday, September 24, 2014

Liebster Award - Budak

As salam...

Masih lagi entri membayar hutang..janganla korang meluat pulak membacanya yer..aku cuma puaskan hati semua orang..rasa macam bersalah plak kalau tak buat..hihi..Liebster award kali ni ditagged oleh budak..budak mana? nak tahu korang boleh klik SINI..blogger ni aku baru kenal jer..mati2 aku ingat dia lelaki..rupanya dia perempuan..hahaha...teruk betul mama kaori ni..

Ok, terima kasih banyak2 pada budak sebab sudi tagged mama kaori..kita straight jawab terus soalan yang ditanya..

1. Pasukan bola sepak pilihan anda?
MC 

2. Lagu patriotik kesukaan anda..
Disini lahirnya sebuah cinta

3. Berikan nama negeri yang anda sedang duduki dan ada berapa daerah dalam negeri tu?
Negeri Kedah..ada 12 daerah (aku gugel ni..tak tahu pon sebenarnya..haha..)

4. Asam pedas berasal dari negeri mana?
Dari negeri Melaka kot? aku tak ambik tahu sgt sbb tak makan sgt asam pedas..haha..

5. Dalam banyak2 pantun..pantun apa yang anda paling sukai..
pantun 2 kerat..haha..

6. Kalau celup stoking putih dalam air yang berwarna merah, stoking jadi apa?
Stoking tetap jadi stoking..tapi stoking kaler putih tadi dah tukar jadi stoking kaler merah..haha..

7. Apa yang anda faham tentang " buah cempedak di luar pagar, ambil galah tolong jolokkan "
Apa yang aku faham buah cempedak tu kat luar dari pagar..so, macam susah nak ambil..mintak tolong orang sebelah tolong ambilkan..

8. Dalam banyak2 negara, negara mana yang banyak artis KPOP?
dah tentulah negara Korea..tempat asal dia..haha..

9. Siapakah yang mencipta blogger.com?
ntah..orang yg buat google ni kot..malas nak gugel carik..haha..

10. Pertahankan blog anda dengan mengatakan bahawa blog anda sangat best dan sebab kenapa ia dianggap best.
Alamak..ni kes masuk bakul angkat sendiri ni..hahaha..apa yang best ek..ntah la..apa yang pasti aku memang hari2 bukak blog aku..(sori..tak menjawab soalan langsung..hahahaha)

11. Apa perasaan anda menjawab soalan di atas?
berpeluh ketiak!! hahahaha..first time gugel carik jawapan..

Tiba2 ada soalan tambahan plak..

12. Berikan sebarang komen tentang budak yang memberikan soalan di atas?
Aku rasa dia seorang budak yang cool..misteri..sebab aku anggap dia budak lelaki awalnya..hahahaha...

13. Adakah anda menggunakan google.com utk menjawab soalan di atas?
Yer..tepat sekali..soalan berapa daerah tu..hahaha..

Ok, setel jawab soalan..aku tamau tagged sesapa..aku jawab pon berpeluh ketiak..korang mesti tanak jadi cam aku kan..hahahaha...

7 comments:

  1. heheh..nama pun kpop..dah tentu la korea..kalau mpop tu kat malaysia..mungkin si penaya tak tahu apa sebenarnya makna huruf K disebalik kpop..ekekek

    ReplyDelete
  2. Berpeluh ketiak jawab soalan ye..hahaha

    ReplyDelete
  3. dah lama tak kena tag macam ni
    menarik jugak :)

    ReplyDelete
  4. Hahahaha..samalah dgn Cik Mimie mula2 ingtkan Budak ni lelaki,,rupanya perempuan..hehehehe

    ReplyDelete
  5. no 11 xley belah. hahahaha. >.<

    ReplyDelete
  6. eh peluh ketiak?.. mencabar betul soalan ni. hihihi

    ReplyDelete

Feel free to comment or suggest..TQ :)