Thursday, September 25, 2014

GA Merdeka : Di sini lahirnya sebuah cinta

ENTRI MELEKAT...

As salam...

Dah lama sebenarnya nak buat Giveaway..tapi tak terbuat..bukan apa..nanti buat takut takde sambutan plak..hahaha...pastu dua minggu lepas kot...blogger Rai Ourkizuna menyuarakan pendapat nak buat GA..aku pon cepat2 sokong idea dia tu..boleh la aku sponsor hadiah..hihi...tapi sampai ke hari ni idea GA dia tu tenggelam tak buat2...sampai nak merajuk dah aku dibuatnya..hahaha...tapi tak kisah la..lagipon kalau dia buat nanti siapa nak uruskan GA tu kalau dia terberanak awal ke apa kan? so, nak tanak aku suh dia postpone jer dulu GA dia...dan biar aku jer dulu yang buat GA..dan biar dia plak yang sponsor hadiah..hahaha...aci tak gitu?

Ok dah!!..jangan duk melalut panjang...Sebenarnya ni first time aku buat giveaway..sempena bulan kemerdekaan dan Hari Malaysia 16hb September ni..aku nak buat giveaway yang bertemakan kemerdekaan..cemane gayanya? cenggini..baca satu-satu k..tak cukup syarat satgi susah nak menang..haha..


Syarat-syaratnya

1. Of course la kena follow blog aku...dan kena follow dan add google aku..(button follower ade kat bawah sekali..dan button add google ade kat sidebar..)

2. Tak lain tak bukan korang kena follow jugak blog sponsor GA Merdeka ni..Ourkizuna dan like Page Ourkizuna di fb..

3. Follow juga blog sponsor iaitu Cheqart ( lepas follow sila tinggalkan link blog anda di kotak komen utk senang tuan blog follow balik ) 

3. Buat tajuk entry "GA Merdeka : Di sini lahirnya sebuah cinta dari Mama ka0ri "

4. Mesti tempek banner di atas dan linkkan ke entry ini..

5. Entry juga MESTI kena tempek GAMBAR korang / gambar suami isteri bagi yg dah berkahwin / gambar anak bagi yang dah ada anak..boleh pilih salah satu..dan gambar tersebut juga mestila diambil dengan sekreatif mungkin berkonsepkan kemerdekaan..contoh gambar boleh tengok kat entry SINI.

6. INGAT!! Gambar mestilah asli..jangan cilok sana sini..jangan duk meniru idea orang lain..dan jangan lupa letak trademark blog (optional) korang pada gambar tersebut..

7. Lepas dah post entry tersebut..jangan lupa letak URL GA korang tu kat ruangan komen di bawah ini..

8. Tarikh GA bermula hari ini 28hb Ogos 2014 dan tarikh tutup sehingga 25hb September 2014 (sempena hari Malaysia)

Hadiah-hadiahnya..

Sila ke entri INI

Seramai 14 orang pemenang yang akan dipilih berdasarkan cukup syarat dan skill kreatif bergambar memasing..hadiah mungkin akan bertambah dari masa ke semasa bergantung kepada penyertaan dari korang..

Haaa..tunggu ape lagi!! korang yang rajin selfie ke..rajin amik gamba anak2 ker..jangan lepaskan peluang untuk menyertai GA Merdeka yang julung kalinya dianjurkan oleh Mama Ka0ri...

Terima kasih kerana sudi join..Sayang korang ketat2!! 

52 comments:

  1. yeay nanti dik an join ye hehe...

    ReplyDelete
  2. takde hadiah songkok ke..serban ke utk ganti 1st prize tu..khas utk peserta lelaki? hahaha

    ReplyDelete
  3. nakkkkk..nanti nak ajak anak beranak semua memerah otak demi join GA mama kaori nih hahaha

    ReplyDelete
  4. yeyy~~~ hahaha.. tayah la tulis pasal GA aku.. wat malu je... wakaka

    ReplyDelete
  5. Goodluck dengan GA sulung ni! In Shaa Allah, if berkesempatan nanti saya join ye.. =)
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
  6. saya join sini mama ka0ri ^^,

    http://amysigadisweird.blogspot.com/2014/08/ga-merdeka-di-sini-lahirnya-sebuah.html

    ReplyDelete
  7. Wahh best nie.. InsyaAllah nanti farah join..nak kena selfie dulu kannn..=D

    ReplyDelete
  8. salam dear, saya tag mini merdeka giveaway di blog saya.tq
    selamat hari merdeka.

    ReplyDelete
  9. Salam ukhwah, singgah sini jalan-jalan blogwalking dari segmen Nak URL Blog #10 by mialiana.. salam perkenalan, salam ceria dari MyCherita

    ReplyDelete
  10. Hmm... macam ini kena tunggulah anak kakak berposing dulu baru boleh join.
    Insya-Allah harap-harap kakak ada peluang memeriahkan GA ini..

    ReplyDelete
  11. good luck and salam merdeka ye :D

    ReplyDelete
  12. segmen best, tapi anak mama pegi buang topi krearif yang dia buat kat sekolah, kalau tak boleh snap.. comel kot topinya..

    ReplyDelete
  13. nak join juga... tapi kena cari gambar tu dulu...

    ReplyDelete
  14. tahniah dpt buat GA
    rase nk join cume takut x sempat jek huhu

    ReplyDelete
  15. Akak...dik an mintak maaf mcm tak smpat je join . In shaa Allah kalau msm habis awal kelas tak pack dik an join ye...

    ReplyDelete
  16. Ok dik kakak dah buat N3 kakak hari ini.
    http://zakiepurvit.blogspot.com/2014/08/ga-merdeka-di-sini-lahirnya-sebuah.html



    ps: Sorry, this participant just to make the GA cherish as kakak don't have FB a/c.

    ReplyDelete
  17. Yeayy saya dah join GA hehe
    http://ciklindaaalol.blogspot.com/2014/08/ga-merdeka-di-sini-lahirnya-sebuah.html

    ReplyDelete
  18. wah! banyaknya hadiah...lumayan sesape yang menang....

    ReplyDelete
  19. dah buat da :) http://saniahibrahim4.blogspot.com/2014/08/ga-merdeka-di-sini-lahirnya-sebuah.html

    ReplyDelete
  20. nak join insyallah.. bookmark dulu :P segaaanlah nak share gambar merdeka kekeke..

    ReplyDelete
  21. salam kemerdekaan.. selamat bersegmen semua..

    ReplyDelete
  22. menarik..insyallah..nanti join klo sempat
    pic lama aci?

    ReplyDelete
  23. Kami laki bini xminat selfie.. Huaaa.. Mmng xde gmbr kreatif la nk join pn..

    ReplyDelete
  24. Kak hutang saya langsai!

    http://storybyciksiti.blogspot.com/2014/09/ga-merdeka-di-sini-lahirnya-sebuah.html

    Kalu tak menang ni tak tau lerrr hahaha

    ReplyDelete
  25. kak anim takde fb. takleh join le camni:-))

    ReplyDelete
  26. Gudluck Mama Kaori..tags amma kat sini :)

    http://norshamimi.blogspot.com/2014/09/segmen-blogwalking-bersama-redbellas.html

    ReplyDelete
  27. cikanem.blogspot.com/2014/09/ga-merdeka-di-sini-lahirnya-sebuah.html

    nak menang miso boleh tak?:p

    ReplyDelete
  28. terasa nak memeriahkan GA..
    kalo entri yang dah publish kira aci tak?? just ikut syarat follow and tambah banner and tittle jerk...hehehee..sebabnya nanti gambar mesti sama..

    ReplyDelete
  29. saya join.. :)

    http://pening-pala.blogspot.com/2014/09/ga-merdeka-di-sini-lahirnya-sebuah.html

    ReplyDelete
  30. oke, join sekali..

    http://auntummawar.blogspot.com/2014/08/kami-anak-merdeka.html

    ReplyDelete
  31. Dah join ya.. anak jadi model..

    http://izzeyda.blogspot.com/2014/09/ga-merdeka-di-sini-lahirnya-sebuah.html

    ReplyDelete
  32. Assalam, dah lama bunda tak join GA...kali ni bunda join jugalah...sekiranya ada syarat2 yang tak lengkap dan bunda terlepas pandang ...tolong bagitahu yer...


    http://norazis2908.blogspot.com/2014/09/ga-merdeka-di-sini-lahirnya-sebuah.html

    ReplyDelete
  33. aku belum like lagi pages cik Rai.. nanti balik rumah ku buka fb..ku like ye..

    http://petakbunga-diari.blogspot.com/2014/09/ga-merdeka-di-sini-lahirnya-sebuah.html

    ReplyDelete
  34. eh.. lupa lak nk letak link ..

    http://petakbunga-diari.blogspot.com/2014/09/ga-merdeka-di-sini-lahirnya-sebuah.html

    ReplyDelete
  35. ana join ya..dah follow #211
    http://adna2029.blogspot.com/2014/09/ga-merdeka-di-sini-lahirnya-sebuah.html

    ReplyDelete
  36. Advance...dah ada update untuk 16.9....hehhhe...Tahniah.

    ReplyDelete
  37. http://madey09.blogspot.com/ kenal blog ya...tahniah berjaya buat segmen

    ReplyDelete
  38. ini saya..

    http://www.dianarashid.com/2014/09/ga-merdeka-di-sini-lahirnya-sebuah.html

    ReplyDelete
  39. lya dah join

    http://cahayahatiku-lyafrina.blogspot.com/2014/09/ga-merdeka-di-sini-lahirnya-sebuah.html

    ReplyDelete
  40. join
    http://msvelentine.blogspot.com/2014/09/ga-merdeka-di-sini-lahirnya-sebuah.html

    ReplyDelete
  41. Insya-Allah..kalau ade masa ana join ye kak. :)

    ReplyDelete
  42. Ros join :)
    http://inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com/2014/09/ga-merdeka-di-sini-lahirnya-sebuah.html

    ReplyDelete
  43. eda join

    http://eurukaseven.blogspot.com/2014/09/ga-merdeka-di-sini-lahirnya-sebuah.html

    ReplyDelete
  44. http://sitiyangmenaip.blogspot.com/2014/09/ga-merdeka-disini-lahirnya-sebuah-cinta.html

    ReplyDelete
  45. join..ni entry baru tak tau yang lama boleh pakai ke tak

    http://eurukaseven.blogspot.com/2014/09/ga-merdeka-di-sini-lahirnya-sebuah.html

    ReplyDelete
  46. da join :)

    http://nurcinta-mai.blogspot.com/2014/09/ga-merdeka-di-sini-lahirnya-sebuah.html

    ReplyDelete

Feel free to comment or suggest..TQ :)