Tuesday, September 23, 2014

Liebster Award - Amy J

As salam...

Ini entry bayar hutang pada Amy J...rajin sungguh dia buat entry pasal Liebster Award...tak pasal2 aku yang terjebak sekali..nak tanak kena buat juga la kan..tamau la keciwakan Amy plak..

Rasanya tak perlu la aku nak citer pasal Liebster Award ni..sebab aku rasa ramai dah yang tahu pasal tu..cuma kat sini nak ucap terima kasih banyak pada Amy J sebab sentiasa ingat pada mama ka0ri yang agak poyo ni..kakakaka...

Ok, straight to the point..kita cuba menjawab soalan2 cepu emas dari Amy J..

1. Lagu kesukaan sepanjang zaman..
    Lagu Tokyo dari Yui ( aci la lagu jepun k..)
    Serious aku suke giler ngan lagu ni walaupon lagu ni memang dah lama sangat..lagu ni mase zaman aku belajar di Jepun dulu..memang best la..cuba korang doanload tengok..haha..

2. Apa yang membuatkan anda unik..
Sebenarnya takde apa yang unik pon pasal aku..same macam korang jugak..manusia biasa..cuma nak bagitau aku ada 3 pasang lesung pipit..itu yang unik kot..haha..

3. Fakta mengenai orang terakhir yang anda jumpa tadi..
Jumpa kerani sekolah..seorang yang ceria..boleh dibawak berbincang dan dia memang rajin menjawab soklan2 aku..haha..

4. Filem terakhir anda tengok..
soalan ni tak sure..filem terakhir yang tengok kat wayang ke atau beli dvd jer tengok..haha..
kalau tengok wayang citer spiderman2 tak silap..(lama dah sebenarnya tak tgk wayang..haha..)
kalau layan dvd tengok citer Frozen..(anak2 duk ulang tengok citer tu hari2..jadi mak pon mengadap sama la tengok..kakakaka..)

5. Saya akan sayang awak kalau..
Kalau awak seorang yang sporting..gila2..dan boleh diajak berbual..lagi2 kalau sama minat ngan mama kaori..:)

6. Ais Krim kesukaan anda..
sume suker!! sebab aku memang hantu eskrem..eskrem yang paling sedap setakat ni yang aku rasa eskrem tembikai susu yang kaler oren tu..makan kat jepun dulu mase pusing2 hokkaido..mmg tersangatla sedap..hohoho..

7. Selebriti yang ingin anda jumpa..
sape ek? Amy mastura kot..sebab dia sentiasa muda..nak tengok jugak la secara dekat..haha..

8. Perkara paling romantik yang pernah anda lakukan..
Banyak sebenarnya..haha..salah satu yang terbaru aku pos hadiah kek anniversary kat en hubby mase anniversary kami..nak tahu citer boleh klik SINI..

9. Adakah anda sinis?
Tak kot..haha..

10. Pendapat mengenai blog aku..
suke jer bw kat blog Amy sebab suke update entry baru..dan yang paling cool..gamba serigala duk gerak jalan2 tu..mcm best jer..haha..

11. 3 perkara yang membuatkan anda rasa menyampah..
- orang yang buat silap tapi tamau bertanggungjawab
- dia rasa dia sorang je yang betul..
- internet slow!!

Ok, setel jawab soalan..aku tak tahu nak tagged sape..jadi aku tagged siapa2 yang baca entry ni ngan soalan yang sama..hahaha..aci gitu?


10 comments:

  1. ha, 3 lesung pipit??!! fusyooo.. gler r. orang lain teringin nak ada. tapi akak sekali 3 terus hehe..

    Amy Mastura? so, cter kul 7 malam kat tv3 tu akak tengoklah erk? hehe.

    akak, no 8 tu xley klik SINI pun T__T ke saya je x ley klik. sobs.

    thanks buat award ni! ^^,

    ReplyDelete
  2. saya pun x suka internet slow. lagi rela xde internet dari internet slow -.-

    ReplyDelete
  3. A'a.. Amy mastura memang nampak muda kan.. sekarnag ni drama tv3 tu dia pegang watak mak.. macam tak sesuai je. hihi... jadi mak mertua fahrin ahmad.. hihi

    ReplyDelete
  4. Oooo ada 3 pasang lesung pipit ek..tak sempat nak belek hari tue..hehehe

    ReplyDelete
  5. Hahahaa...minat amy mastura ke? XD frozen layan berkali2 pun tak bosan. Lagi2 part nyanyi "let it go".

    ReplyDelete
  6. Blum menjawab lagi kna tag juga i.

    ReplyDelete
  7. ok..saya tak baca entry ni..bye...:p

    ReplyDelete
  8. waaaa...
    dulu study kat Jepun ye??
    memang hebattt la

    ReplyDelete
  9. bila baca balik entry yang pernah dikomen, sungguh banyak typo. hihihi.. malu aih..

    ReplyDelete

Feel free to comment or suggest..TQ :)