Wednesday, July 16, 2014

Kereta besar, pemiliknya pon berkepala besar!

As salam...

Kejadian baru berlaku petang semalam..tapi berita terus tersebar ke serata Malaysia tak sampai 24 jam..hebat betul penangan media sosial ni..pada sesiapa yang mempunyai akaun facebook mesti tak terkejut dengan video viral pasal perempuan bertudung yang begitu berakhlak baik ni..satu Malaysia mencemuh dengan tindakan yang dilakukan oleh nya..tak perlu kot aku mention namanya dan meletakkan gambanya di sini sebab aku rasa masing2 dah kenal siapa perempuan tu..

Bukan setakat dapat detect no plate keta..alamat umah..tempat bekerja sume diaorg boleh cari..malah nama pemilik keta pon diaorg boleh cari..memang hebat betul penangan media sosial sekarang..dan yang terbaru siap ada page bagi sesiapa yang nak mengikuti perkembangan perempuan berakhlak baik ni..tak jadi retis pon boleh ada peminat tau...haha..;

Fuuhhhhh...bayangkan kejadian baru jadi petang semalam..tapi hari ni kita dah tahu siapa pemilik kereta tu..orang kita ni memang hebat dalam bab menyiasat kan? haha...

Apapon harap perempuan tu sedar apa kesalahan yang dia buat..jangan nampak kesalahan kecil orang tua yang bukan beragama Islam tu...mak ayah kita tak ajar supaya hormat ngan orang tua yang beragama Islam shj..dia pon manusia macam kita..ada hati dan perasaan..apa perasaan awak bila kena tengking macam tu sekali...

Allahuakbar...mintak dijauhkan ahli keluarga dan anak-anakku dari sikap sebegini...ambil pengajaran yer dari video yang tersebar tu..dan janganlah mengaibkan orang walaupon dia buat kesalahan..kesian pon ada kat perempuan tu..harap dia berubah..

Salam Ramadhan ke 19..banyakkan beramal di fasa kedua Ramadhan ni..moga kita bertemu malam LailatulQadar..


13 comments:

  1. Bila amarah menguasai diri maka hilang la sifat kesopanan pada seseorang wanita itu.. kita doakan la dia segera insaf..

    ReplyDelete
  2. kita yang lain ni ambil iktibar dari kisah dia dan doa supaya tak buat benda macam tu.yelah,manusia kadang-kadang tewas dengan nafsu marah.

    ReplyDelete
  3. Memang memalukan apa lagi uncle tu jawab slow aje kan tapi dia punya suara menengking-nengking macamlah uncle tu sengaja. Dah kata accident. Tak teruk mana pun. Ini siap keluar lock kereta dia lagi. Malu kakak...

    Jadikan iktibar.. betul dijauhkanlah dari keturunan kita begitu.

    ReplyDelete
  4. betul tu akak...dik an ni kalau jadi kat dik an takde masa nak marah bagai...nanges terus pikir apa nak jawab dgn parents huhu...

    ReplyDelete
  5. trending betul kes cdm25 tuuuu...tak pasal2 femes die satu malaysia...teringat kes bini mat yo nie...lebih kurang laa nie...cume yg ni memalukan sebab die bertudung dan tak henti2 mengherdik uncle cina yg byk kali mohon maaf tu...malu laa lieya sbgi orang islam....

    ReplyDelete
  6. ambil iktibar dari video tersebut... adab bercakap melambangkan keperibadian.. malu nya.. ..moga kita dapat mengawal marah dengan bijak...

    ReplyDelete
  7. akhlak mmg ke laut ppuan ni.mudah-mudahan dia insaf

    ReplyDelete
  8. Kak tertinggal keretapi sebab takde acc fb...baru faham cerita sebenar, hee

    ReplyDelete
  9. Kete dia hbat sngt kak.. Emo je lebih..

    ReplyDelete
  10. tu lah.. tgok lakiku duk tgok video ni kt fb.. duk fkr gk apa yg pelik org eksiden.. mm.. ntah apa lh angin perempuan tu hr tu.. dah lah kena rakam.. malunya..

    ReplyDelete
  11. Kesian pacik tuh. Terkulat2 je masa kene marah. Org marah sgt, tu yg tau semua mende tu. Macam kes Lola tu. Cepat je org detect fb dia.

    ReplyDelete
  12. zaman sekarang tak boleh suka-suka nak buat perangai. camera di mana-mana. langgar bumper skit aje, tapi dpt malu satu negara!
    Allahu Akbar...

    ReplyDelete

Feel free to comment or suggest..TQ :)