Thursday, November 28, 2013

Lawak sangat aihhh...hahaha..

As salam..

Dapat email dari kawan yang forwardkan..tergelak baca sengsorang..hahahaha

10 Funniest Quotes by Samy Vellu

1. Samy Vellu on Pos Laju Malaysia – “Besok Kirim, Hari ini sampai”

2. Samy Vellu was commenting on his modesty – “Ini perkara banyak memalukan saya. Sebenarnya, Kemaluan saya sangat sangat BESAR”

3. Samy Vellu commenting on drugs – “Orang orang mude sekarang banyak suka hisap dade”

4. Samy gave a speech on a ceramah – “Kita akan bina satu jambatan untuk orang-orang kampung di sini. 
One of the villagers asked; Tapi Datuk, sini tak ade sungai, buat apa bina jambatan? 
Samy gloriously replied, Kalau tak ade sungai, kita bina sungai”

5. Samy’s favorite quote on national television – “Toll naik sikit, marah sama saya. You ingat ini semua toll saya punya bapak punya kah?!”

6. During the water shortage crisis – “Semua orang diminta jangan membuang aiyeer”

7. During the blood donation campaign in Sungai Siput – “Marilah kita semua menderma dara”


8. During the opening speech of various functions – “Selamat datang saudara mara semua” It’s suppose to be saudara-saudari

9. At an opening ceremony – “Mempersilakan Datin Paduka Rafidah Aziz naik ke pentas
untuk membuka kain”

10. The funniest among all – “Bagi saya, ini adalah satu pembaziran atas duit rakyat. Kita 
sepatutnya tidak hantar mereka ke bulan, tapi hantar mereka pergi ke MATAHARI! Barulah USA dan Russia respect sama kita!

The journalist then replied – “Tapi Datuk Seri, matahari kan panas, macam mana mahu pergi?”

Samy Vellu then replied – “Itu pasal you takda jadi menteri, saya sudah 30 tahun jadi menteri, mesti ada penyelesaian. Kita jangan pergi siang, banyak panas. Kita pergi malam baru ada sejuk! 

Info Lanjut klik  SINI

P/s : bukan aku yang kata..dia sendiri yang kata..hahaha..


8 comments:

  1. ok2..cover2 senyum n nk ketawe sbb kt opis hehehe

    ReplyDelete
  2. haha.. akk, sebelum ni sy pernah baca.. kali ni baca lagi.. tp ayat ke-9 tu kena jaga2..haha

    ReplyDelete
  3. hahaha.. penah baca.. mmg lawak kan...

    ReplyDelete
  4. haha.. sammy vellu.. lama x dengar dia berucap..

    ReplyDelete

Feel free to comment or suggest..TQ :)