Friday, October 11, 2013

Tiba-tiba jadi HANTU RAYA pulak!!

As salam..

Semalam kami ke Kulim untuk bantu sepupu husband yang baru pindah ke Kulim dari Langkawi..seronok la diaorg sebab wifenya boleh tukar mengajar dari Langkawi ke Kulim..dah bertahun mintak..Alhamdulillah..Allah tunaikan hajat diaorg..sekali mase kami sampai tu kami call dia tak dapat2..banyak kali call..kami plak tak tahu dia pindah taman apa..yang tahu dia pindah kat Lunas jer..haha..last2 pusing punya pusing..kami pon terpaksa PUSING balik ke Bandar Baharu..sedih kan?

Aku tiba2 lapar plak sebab tak makan apa lagi petang tu..so, en hubby pon tanya la nak makan apa..nak makan kat mana..lam kepala otak ni duk pikir nak makan yang sedap2 jer..haha..tapi simpan jer niat sebab nanti kesian kat en hubby plak..

So, aku pon jawabla.." ermm..makan je la kat mana pon.." 
Tapi sbnrnya lam hati teringin nak makan burger bakar ker..chicken chop ke..haha..

Tapi en hubby aku ni mmg dah kenal sgt ngan perangai bini dia..
Pastu dia pon kata.." ker nak makan sedap2? burger bakar?..takpe..saya belanja malam ni..jamu bini la katakan.."

Hoho..dengan pantas aku jawab " boleh jugak!!" 

Hahahaha....pantang dioffer bini dia ni..

Tapi dengan syarat aku yang tetapkan nak makan kat mana..dan nak makan apa..pikir punya pikir..

Last2 aku cakap.."Kita makan chicken chop la..teringin la nak makan.." 

En hubby kata.."OK..tapi nak makan kat mane?" 

Aku belum sempat menjawab..dia dah bagi cadangan.."kita makan kat tempat aritu la..yang ade nampak kedai baru bukak..mcm menarik..ape tu..yang ade lepak2.."

Aku jawab.."aaa..boleh jer.."

Mesti korang pikir..apa kaitan entry ni ngan tajuk entry kan? langsung takde kaitan kan? haha..meh nak cite..

On the way nak ke kedai tu..en hubby nampak la gerai char kew teau..en hubby kita ni gila makan char kew teau..

Tiba2 dia kata.." eh, char kew teau la..makan char kew teau sedap jugak ni..lagipon saya kenyang lagi nak makan chicken chop.."

Erkk..en hubby berubah fikiran..aku pon pelan jer jawab.." ermm..takpelah kalau sayang nak makan char kew teau..len kali je la kita makan chicken chop..(jawab dgn nada sedih ni..haha)

Sekali  en hubby kata.." tak boleh..nanti HANTU RAYA duk keje mintak jer..HANTU RAYA ni kalau tak jamu apa yang dia nak..selagi tu dia duk kacau kita.."

HAHAHAHAHA....en hubby kata aku HANTU RAYA?? hampeh betui..

Aku pon kata.."Nape kata HANTU RAYA plak?"

En hubby.."yela..HANTU RAYA kan demand macam2 kalau nak makan..pulut kuning la..telur berapa bijik la..ayam sekor la..bukan kita boleh jamu sesuka hati..bukan boleh jamu nasi ayam pon..haha.."

Aku..."hahahahaha...(lam hati..betui jugak apa yang dia kata.."

Sampai ke pagi ni isu HANTU RAYA tu kuar lagi..jadi HANTU RAYA betui baru tau..haha..





9 comments:

  1. Ha...Jaga2, ada hantu raya!! takut nak masuk blog ni...hehe

    ReplyDelete
  2. huhu. kelakar jee. bagusla dapat suami understanding. hihi

    ReplyDelete
  3. datang melawat mama...salam aidiladha!!!!

    ReplyDelete
  4. haha.. hantu raya pun suami syg ye tak... ;p

    ReplyDelete
  5. hantu raya suka makan sedap.. tak main la jamu telur.. wakaka..

    ReplyDelete
  6. Ini bukan sembarangan hantu raya. Hantu raya yg pandai demand yg sedap-sedap:)

    ReplyDelete
  7. Hantu raya pun dah pandai demand sekarang ni.. hehehe

    ReplyDelete

Feel free to comment or suggest..TQ :)