Wednesday, October 23, 2013

Artistry jugak yang terbaik!!

As salam..

Pepagi dah bukak page Yahoo konon nak check email..sekali sangkut sekejap kat tajuk News " Japan whitening creams spark 15,000 complaints." Ohhh...produk Japan ni..cepat2 klik...

Rupa-rupanya produk Kanebo yang terkenal jugak di Jepun..mereka mendapat lebih kurang 15k complain dari pengguna 54 produk yang mengandungi whitening chemical "Rhododenol". Ramai pengguna yang complain kata skin tone berubah lepas pakai whitening cream..

So, syarikat Kanebo dah tarik balik berjuta produk yang affected dari seluruh negara termasuk Britain..Biasanya whitening chemical "Rhododenol" ni dikenali sebagai 4-(4-hydroxyphenyl)-2-butanone. Tak sangka company besar kat Jepun pon guna chemical jugak utk cosmetic..haha..(konon2 percaya yang orang Jepun ni jujur lam buat produk kecantikan..)

So, kawan2..hati2 bila memilih skin care products..jangan percaya bulat2 pada iklan..kalau boleh rajin2 la buat research..:)

Satu yang menarik perhatian aku..bila company tu cakap camni..

Susah nak jumpa company yang sanggup bayar customer dia..lagi tak mengaku ada la..haha..

P/s : Apepon..Artistry jugak yang terbaik!! :)


12 comments:

  1. erghh.. masa kat nihon penah guna kanebo.. seb baik kejap je..tak dan habis sebotol.. hehehe..

    ReplyDelete
  2. penah try sample kanebo tu.. huhu..

    ReplyDelete
  3. mama tak tahu apakah benda itu.. hihi

    ReplyDelete
  4. alamak??? apakah? blurrrr hahahaha
    selama nih pakai safi rania jekk..kot la nt leh mude remaje cam Che Ta ehekkk

    ReplyDelete
  5. kak dengar juga kat berita radio.bahaya betul...
    takut melarat je

    ReplyDelete
  6. selama ni deqla setia pd yg 1.. iaitu safi.. alhamdulillah... ok... x was2.. hihi

    ReplyDelete
  7. At least dia bertanggungjawab, kalau tempat kita macam-macam alasan diberi, yg tanggung pengguna juga..

    ReplyDelete
  8. bagus jugak company tu ye,, bertanggungjawab!

    ReplyDelete
  9. hihi.. b4 tis pakai artistry gaks..
    but sejak preggie, mmg xpakai pencuci muka langsung!!
    haha~

    ReplyDelete

Feel free to comment or suggest..TQ :)